Blog

Will Wilde Band

Will Wilde și-a luat prima muzicuță la vârsta de 16 ani și a cântat la ea până când buzele lui au sângerat.

Influiențat de Muddy Waters, Sonny Boy Williamson și Buddy Guy, Wilde a crescut puternic în tradiționalul Chicago Blues, cu toate că accentul său ca artist rămâne unul hotărât pe viitor.

Wilde îmbină blues-ul brut cu rock, soul și funk. El ia ceea ce este autentic și puternic în privința muzicii cu care a crescut și introduce alte influențe, fără a pierde esența și convingerea bluesului.

Wilde și-a lansat primul album la 19 ani, Nothing but Trouble, care a fost bine primit în „Blues Matters” și „Blues in Britain”.

În 2011 a semnat un acord de două albume cu Rock the Earth Records. Primul său album cu Rock the Earth, Unleashed, este descris ca fiind: „Un album exemplar cu o varietate extraordinară de stiluri” (Bluesbreeker NL).

Galerie

Pe albumul Raw Blues, Wilde se întoarce la rădăcinile sale, aducând un omagiu bluesului din Chicago care l-a inspirat pentru prima dată să cânte. Raw Blues îi are pe Richard Newman la tobe (Rory Gallagher, Steve Marriot, Sam Brown), Stuart Dixon la chitară (Eddie Floyd, Geno Washington, Marcus Malone) și Victoria Smith la bass (Girls with Guitars, Dani Wilde, The Ramonas).

Wilde a fost nominalizat de patru ori la British Blues Awards pentru cel mai bun muzicuțist (2010/2011/2012/2013) și de-a lungul timpului a împărțit scena cu diverși artiști de blues notabili. A apărut de două ori în Legendary Blues Cruise cântând alături de veterani precum Sherman Robertson, Michael Burks, Earl Thomas și Taj Mahal.

„El va fi un nume mare pe scena britanică Blues” (Roots Time NL)

Mesaj pentru fani