Blog

ARMIN SABOL

În anul 1977, Armin Sabol a fondat Nand SHIVA împreună cu colegul de trupă Mat Sinner. Folosind diferiți drummers, trioul a fost opening act pentru Whitesnake, Colosseum II și Nina Hagen.

În 1981, Armin începe colaborarea cu Pierre Schilling, care ține până în 1985 și care lasă în urmă albumele „Error in the System” și „Things to Come”. „Error in the System” a fost disc de aur în Canada, la fel ca single „Major Tom” în Germania, Austria și Canada.

De la mijlocul anilor ’80, Armin Sabol a produs trupe de metal precum Rage, Sinner și Pyracanda. În plus, a început activități suplimentare ca jurnalist (interviuri cu Edward Van Halen și Slash pentru revista de muzică germană „Fachblatt”). Ca chitarist de studio, Armin Sabol a lucrat cu Hazel O’Connor, Mick Jackson și Eric Burdon.

În 2002, Armin a lansat primul său album solo ”Wah, wah, wah”, urmat de albumul „Goddess Shiva” (2007), EP-ul Shredding the Blues (2009) cu trio-ul său blues-rock „Armin Sabol & Red Hot” și albumul. „Rock the ClassiX” (2013). În aprilie 2022, Armin a lansat „Back in Blue”.

Armin Sabol pentru OABGF#4: ” După zeci de ani ca sideman sau producător pentru alții, nu mi-aș fi visat niciodată că revenirea la rădăcinile mele muzicale blues rock mă va aduce chiar și în România într-o bună zi! Eu și trupa mea așteptăm cu atâta nerăbdare să cântăm la Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival. Abia așteptăm să ajungem la voi oameni buni și iubitori de muzică Blues Rock! Ne vedem acolo pe 27 august 2023!!! ”