Blog

THE CINELLI BROTHERS

The Cinelli Brothers sunt câștigători 2022 ai UK Blues Challenge și vor reprezenta Marea Britanie atât la challenge-ul de la Memphis cât și la European Blues Challenge 2023.

Ei reprezintă o generație nouă de muzicieni, care împărtășesc dragostea pentru Blues, Soul, R&B și adevăratele sunete autentice care au făcut din blues piatra de temelie a istoriei muzicii.

The Cinelli Brothers este un proiect născut dintr-o pasiune comună pentru blues-ul electric din Chicago și Texas din anii 60 și 70, al fraților Marco (chitară și voce) și Alessandro (tobe). Lor li s-au alăturat Tom Julian-Jones ( muzicuță, chitară și voce) și Stephen Giry ( bas, chitară și voce).

Albumul de debut – Babe Please Set Your Alarm – lansat în mai 2018 pe vinil și format digital, a ajuns locul 2 în IBBA în iunie 2018, fiind prezentat în Blues in Britain, Blues Matters, Classic Rock și alte reviste de gen; Music Republic Magazine nominalizându-l pe Marco Cinelli drept cel mai bun chitarist al anului 2018.

Pe 30 noiembrie 2021, trupa și-a lansat cel de-al doilea album – Villa Jukejoint – împreună cu un spectacol SOLD OUT la legendarul 100 Club din Londra.

În 2020, 2021 și 2022, trupa a fost nominalizată la UK Blues Awards drept „Blues Band of the Year”, iar în ianuarie anul acesta, „Villa Jukejoint” a fost nominalizat la UK Blues Awards drept „Albumul Blues al Anului”.

The Cinelli Brothers pentru OABGF#4: ” Salutare de la The Cinelli Brothers, suntem fericiți să venim în România în august viitor și să cântăm ceva Blues pentru voi toți. Dărmanesti Jazz Blues Festival, ești gata să-ți scuturi șoldurile? Vă aducem petrecerea pentru prima dată pe 27 august 2023… Asigurați-vă că veniți și spuneți „Bună”