Blog

Marican Petrescu și Trenul de noapte

MARCIAN PETRESCU & Trenul De Noapte înseamnă:

Marcian Petrescu – muzicuță, voce, texte
Mihai Tacoi – chitară, backing vocals
Matei Pușcaru – bas
Vali Vătuiu – baterie

În anul  2020, Marcian Petrescu aniversează 20 de ani de carieră pusă în slujba BLUES-ului. Un gen muzical care l-a cucerit încă de la frageda vârstă de 8 ani.
S-au scurs 20 de ani de la momentul în care acest om, în „nebunia” lui frumoasă, s-a decis să încerce să impună sunetul muzicuței, acest instrument definitoriu pentru blues, pe piața muzicală din România, iar acum, la 20 de ani distanță, putem spune că a reușit în demersul lui !

Mărturie sunt cele aproape 1000 de concerte susținute până în prezent atât alături de TRENUL DE NOAPTE, cât și de alți artiști români cu care a colaborat, dar mai ales aparițiile pe care le-a avut ca invitat alături de artiștii străini de blues: Sugar Blue, Charlie Musselwhite, Rick Estrin, Billy Branch, The Original Blues Brothers, Kenny Neal, Jonathon Boogie Long, Oscar Benton.

Trupa are 4 albume de studio lansate până în prezent, pe trei dintre ele(POVEȘTILE BLUESULUI, DESCÂNTECE DE BLUES și DRIFTING BLUES) primind o confirmare directă a calității demersului său muzical de la unii dintre cei mai titrați și mai reprezentativi muzicuțiști ai momentului: Sugar Blue, Charlie Musselwhite(ambii laureați cu Grammy) și Rick Estrin. Acești muzicieni legendari au apărut ca invitați pe albumele lui Marcian din prietenie, dar și ca o apreciere adusă muncii și pasiunii lui pentru blues și muzicuță.

Prin aceste colaborări Marcian Petrescu a fost primul muzician din blues-ul românesc care a reușit performanța de a lucra pe albumele sale cu artiști americani de blues de prim rang, adevărați creatori de școală și influenceri la nivel mondial în ceea ce se numește „Modern Harmonica Blues”.

Minte neliniștită și mereu în căutare de perfecționare încă de la începuturile carierei, Marcian a început să studieze și să experimenteze serios în domeniul sunetului de muzicuță. În felul acesta a reușit să-și diversifice arsenalul de dotări tehnice care i-au permis dezvoltarea unei palete sonore extrem de diverse și pe cale de consecință a unui sunet extrem de personal, care în ultimii 3 ani a început să atragă atenția multor muzicutisti din SUA și Europa.

Se poate spune fără putință de tăgadă că în acest moment Marcian are cel mai bun și mai diversificat sound(sunet) de muzicuță din România și unul dintre cele mai bune din Estul Europei.

În anul 2020, la ceas aniversar, Marcian Petrescu pregătește o serie de concerte pentru un Turneu Național în care va aduce pe scenă o serie de piese unice, multe dintre ele total inedite și care cu siguranță vor avea un impact fantastic asupra iubitorilor de blues din România. Dacă la toate acestea adăugăm energia și umorul prezente în fiecare concert al său, MARCIAN PETRESCU & Trenul De Noapte reprezintă fără îndoială un act muzical de succes , care nu trebuie ratat !

Peste 1000 de concerte, atât alături de Trenul de noapte cât și alături de Sugar Blue, Charlie Musselwhite, Rick Estrin, Billy Branch sau Oscar Benton. 20 de ani de carieră cu povești, descantece și drifting blues.Pe 31 mai 2020, Petrescu Marcian si Trenul de noapte la Blues in the garden festival. Fiți alături de noi și vizați frumos!#bluesinthegarden #darmanesti

Publicată de Marius Diaconescu pe Luni, 11 noiembrie 2019

Mesaj pentru fani