Blog

Rareș Totu Band

Născut 1965, la Cluj-Napoca, la varsta de 7 ani a inceput sa ia lectii de pian, dar s-a hotarat sa devina chitarist dupa ce a vazut un film realizat de Martin Scorsese care avea sa-i schimbe viata: The Last Waltz

In 1987 a format trupa Trans Express, alaturi de care a castigat in acel an toate competitiile desfasurate in tara. Astfel, Rares a castigat toate premiile pentru chitara si a fost numit Cel mai bun chitarist al anului 1987. Doi ani mai tarziu, datorita piesei The Heat Of The Night, revista Metal Hammer avea sa ii numeasca „cea mai buna trupa si cel mai bun cantec care au aparut din spatele Cortinei de Fier”. Pentru o perioada, Rares a cantat si la clape in cadrul formatiei Compact.

In 1990, in urma unor concerte foarte bine primite in Ungaria, s-au hotarat sa se mute in Budapesta, intorcandu-se in tara doar pentru show-uri la evenimente importante ca Rock’ 91 sau in deschiderea concertului Uriah Heep. In 1992, Rares a primit al doilea sau titlu de Cel mai bun chitarist al anului, de data asta in Ungaria.

Rareș Totu este un obişnuit al festivalurilor de blues şi jazz din ţară şi din Europa. Chitarist, vocalist, claviaturist, producător muzical, expert consultant în domeniul chitarelor electrice și al echipamentelor de scenă (în special al amplificatoarelor și efectelor de chitară), compozitor, inginer de sunet cu experiență dobândită în afara țării, a colaborat cu artiști de renume din țară și din Ungaria, Germania, Austria și  SUA.