Blog

Valentin Cristian SARCA semnează posterul pentru  Dărmănești jazz, blues festival 2022

Valentin Cristian SARCA semnează posterul pentru  Dărmănești jazz, blues festival 2022

Dărmănești jazz, blues festival i-a încredințat artistului plastic comăneștean Valentin Cristian Sarca, realizarea posterului pentru ce de-a treia ediție, care va avea loc între 26 și 28 august 2022. 

Posterul Dărmănești jazz, blues festival pornește din acest an la drum și ne dorim ca începând de anul viitor,  la fiecare ediție, să organizăm un Concurs pentru realizarea lui.

Concursul va fi deschis tuturor celor care lucrează în artele vizuale (designer grafic, ilustrator, pictor, fotograf etc.), precum și școlilor de artă, studenților care urmează o ramură a artelor vizuale.

Concurenții vor participa doar individual și în nume propriu.

Despre Valentin Cristian SARCA

Cu numeroase lucrări în colecții particulare din Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Franta, Belgia, Grecia, Luxembourg, S.U.A. si Romania, Valentin Cristian SARCA este un prieten al festivalului de la Dărmănești, participant la ambele ediții ale acestuia.

Născut în decembrie 1975 la Comănești, este absolvent in 1994 al Liceului de Artă Nicolae Tonitza București și în 2000 al Universității de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secția Artã Monumentală, clasa profesor-decan Ion Stendl, Bucureşti. Din 2001 este membru al Uniunii Artistilor Plastici – Filiala Bucuresti .

5 expoziții personale și 30 de expoziți colective de pictură, 6 expoziții personale și 19 expoziții colective de fotografie în România, dar și 8 expoziții internaționale de pictură în Statele Unite, Germania, Luxemburg și Grecia, precum și numeroase lucrări de restaurare, artă monumentală și design, reprezintă un traseu artistic în plină ascensiune al unui artist care ne-a făcut bucuria de a concepe primul poster Dărmănești jazz, blues festival.