Blog

Ma Bessie and Her Blues Troupe Band

Supranumită „Empress of the Blues”, Bessie Smith a fost cea mai populară cântăreață de blues din anii 1920 și 1930. Viața ei a fost precum un film, început într-o colibă cu o singură cameră în Blue Goose Hollow, trecând prin cel mai bine plătit animator de culoare din acea vreme, până la tragicul accident de pe Route 61 din septembrie 1937, care i-a pus capăt vieții la vârsta de 43 de ani.

Cu dragoste de o viață pentru muzică, Julia Titus cântă live și în studio de peste 20 de ani. Vocea ei bogată și caldă, prestația antrenantă pe scenă, sunt întotdeauna un câștig pentru public. Bazându-se pe pasiunea ei pentru „Empress of the Blues”, Julia Titus și-a format propria trupă pentru a împărtăși muzica lui Bessie Smith contemporanilor săi. Amestecând sunetul vocal bogat și cald al Juliei cu o trupă dinamică, Ma Bessie interpretează melodii clasice de blues și jazz din anii interbelici, cu o selecție de melodii originale și cover-uri alese cu grijă. Repertoriul Ma Bessie include clasice precum „Careless Love”, „Nobody Knows When You’re Down And Out” și, bineînțeles, „Gimme A Pig Foot (And A Bottle Of Beer)”.

Cu cinci albume la activ (Life Is Too Short, No Faith, Ma Bessie & her Blues Troupe – Live at Marlow Jazz Club, Ma Bessie – Live at The Hope, Windsor și Live at Rhosygilwen ), Ma Bessie aduce la Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival, povestea fascinantă a jazz blues-ului anilor 1920 și 1930, într-un recital inedit, presărat cu ”de toate”.
Ma Bessie and Her Blues Troupe vor concerta pentru prima dată în România, pe 26 august 2023.