Blog

Noreda Graves

Noreda Graves este o cântăreață și compozitoare din Carolina de Nord, Statele Unite. Sunetul vocii sale este un amestec de gospel, funk, blues și R&B pe care ea îl clasifică drept muzică soul. Cu o voce caldă și puternică, un timbru moale și catifelat, o extensie nelimitată și o tehnică excelentă care îi permite să fie versatilă în diferite stiluri muzicale, Noreda Graves a colaborat de-a lungul anilor cu mulți artiști importanți, în special în gospel (Richard Smallwood, The Harlem Gospel Choir, Anthony Morgan, Dr. Bobby Jones, Fred Hammond, etc), printre influențele sale numărându-se James Brown, Aretha Franklin și surorile Clark.

Noreda a cântat și/sau cântă în Statele Unite, Germania, Norvegia, Finlanda, Țările de Jos, Franța, Danemarca, Irlanda, Belgia, Ucraina, Elveția, Austria, Spania și Italia.

În 2017 s-a mutat în Europa și și-a fondat trupa „Noreda and Her Band”, cu care și-a încheiat primul turneu în Italia în decembrie același an, iar în februarie 2022, a lansat primul album „Introducing Noreda”.

Noreda Graves vine pentru prima dată în România și va concerta la festivalul Blues in the garden, pe 24 august 2024.”

Facem frumos la Dămănești, în 23 august 2024