Blog

KING SOLOMON HICKS

King Solomon Hicks, fenomenul de doar 28 de ani din Harlem, New York, este un nume cunoscut în branșă ca fiind un excelent chitarist, vocalist și compozitor. A primit ” Jazz Excellence Award” în 2008, a fost „Artist To Watch” la WXPN în august 2020 și a câștigat Blues Music Award pentru Best Emerging Artist în 2021. A cântat la Joe Bonamassa’s Blues Alive at Sea în 2017 și 2019 și a împărțit scena de-a lungul anilor cu Tony Bennett, Jeff Beck, Ringo Starr, Bruce Springsteen, John Németh, Mavis Staples și alții. Este membru al Blues Foundation din Memphis și este unul dintre membrii juriului la IBC-urile din Memphis (International Blues Challenge).

Embryonic (2010), Carrying On the Torch of the Blues (2016), Alive and Electrified (2018) și Harlem(2020), sunt cele patru albume ale lui King Solomon Hicks, cel care v-a concerta pentru prima dată în România, la Blues in the garden festival pe 23 august 2023.

Alături de King Solomon Hicks, pe scena de la Dărmănești va fi Kirk Yano (bass), de trei ori câștigător Grammy, cu mai multe premii RIAA de platină și aur, cunoscut inginer de sunet, producător și colaborator cu Miles Davis, Public Enemy, Mariah Carey, Madonna, Placido Domingo și alții, împreună cu Steve Holley (drums), cunoscut pentru colaborările sale cu Wings, Elton John și Joe Cocker.

Dragă Familie, nu vrei să pierzi acest concert!