Blog

Felix Rabin

A concertat prima dată la Montreux Jazz Festival, în 2013, împărțind scena cu Avishaï Cohen, iar în 2014 cu Tedeschi Trucks Band. Într-o noapte de vară, după o cântare într-unul din cluburile de jazz din Montreux, cineva a venit la el și i-a spus: „Quincy Jones vrea să te vadă”. “I like the way you play” i-a spus Quincy și de atunci a pornit aventura în blues și jazz pentru Félix Rabin, cu concerte în Elveția, Franța, Germania, UK, apoi Statele Unite, unde a făcut primul disc, produs de Ross Hogarth (Van Halen, Ziggy Marley, REM).

În 2020 a fost “best act” la Giants of Rock Festival și apoi a urmat un turneu în zece țări, de la Oslo la Paris și de la Cardiff la Berlin. În 2022 a cântat din nou la Giants of Rock Festival (de această dată în calitate de câștigător al ultimei ediții) și a susținut peste 50 de spectacole în toată Europa.

Aceasta este povestea” pe repede înainte” a lui Félix Rabin, artist marcat de influența unor oameni precum Gary Clark Jr. sau John Mayer, adânc înrădăcinat într-un blues-rock nuanțat, care devine uneori funky, într-o tradiție de lungă durată ce își are originile muzicale în anii şaizeci – şaptezeci.

Ne vedem cu el pe 24 august 2024. Prima dată în România, la Dărmănești, la Blues in the garden festival, unde facem frumos și în 2024.